MAJ FEST

Připravujeme již osmý ročník společenské kulturní akce MAJ FEST, která se uskuteční předposlední sobotu v květnu – 19.5.2018.

Akce MAJ FEST je koncipována tak, aby občanům naší vesnice Třanovice, ale také i celého Mikroregionu obcí povodí Stonávky, byla poskytnuta příležitost setkat se s přáteli, poslechnout si různorodou hudbu, pobavit se a prostě příjemně strávit čas společně. Naší snahou je připravit zajímavý mezigenerační program pro širokou veřejnost. Těšit se můžete na koncerty kapel, divadlo (děti naší ZŠ), různorodé atrakce, hry a soutěže pro děti a samozřějmě nemůže chybět ani nabídka bohatého občerstvení.

MAJ FEST 2018

Prvním bodem sobotního programu je vystoupení těch nejmladších „budoucích hvězd“ – děti ze ZŠ a MŠ Třanovice. Od 15:30 začíná v sále OÚ program této akce divadelním představením – žáci naší ZŠ budou prezentovat svůj humorný program, každý ročník nacvičil samostatné představení (jako již tradičně v dubnu proběhne divadelní festival Děti před oponou – 27.4 , na němž děti budou vystupovat).

Letos budou koncertovat na hlavním venkovním podiu dvě velmi zajímavé uskupení. Nejprve se návštěvníkům představí kapela vynikajících muzikantů NOEMIRACLES z Třince v čele s fenomenální zpěvačkou Noemi Macura, a doufáme, že si Vás určitě získají na svou stranu svou velmi nápaditou autorskou hudební produkcí, jež v sobě mísí různé hudební žánry a vlivy (pop, funky, jazz) – od 16:30h na venkovním podiu za OÚ

Pro další koncertní blok bude od 18:30h podium patřit zpěvákům a hudebníkům z projektu TĚŠÍN ZPÍVÁ GOSPEL – tento velmi zajímavý hudební projekt čítá cca 40 zpěváků a hudebníků, kteří se již třetím rokem scházejí a připravují sérii předvánočních koncertů. Budete si moct poslechnout jejich songy ve stylu pop/rock/gospel v podání nadšených amatérů z Českého Těšína a okolí, kteří připravují parádní dynamickou show, jež vás určitě nenechá jen tak v klidu přihlížet.

Původně plánované vyvrcholení akce, kterým mělo být večerní představení místních ochotníků (divadelní spolek TROKY, tvořený zaměstnanci ZŠ a rodiči dětí) s připravovanou premiérou crazy-komedie HABAĎŮRA alias Nájemníci pana Swana, jejímž autorem je britský dramatik Michael Cooney, je z technických důvodů přesunuto na nový termín – 10.06.2018

Organizátorem akce MAJ FEST je občanské sdružení SLUNCE ve spolupráci se SCEAV Třanovice a vedením obce Třanovice.

Potvrdit svou účast můžete i na facebooku, kde byla vytvořena komunitní stránka včetně události s možností přihlášení se. Můžete sdílet a pozvat i své známé, příbuzné či sousedy.

MAJ Fest – Sobota 19.5.2018, 15:30-21:30h

15:30 – divadlo dětí ZŠ Třanovice – sál OÚ
16:30 – koncert kapely NOEMIRACLES (pop-alternative, Třinec) – venkovní podium
18:30 – koncert sboru TĚŠÍN ZPÍVÁ GOSPEL (pop/rock, Český Těšín) – venkovní podium