Hudba a kapely

Hudebně-kulturní akce MAJ FEST je multižánrová akce, zaměřená především na naše místní interprety. Letos budou účinkovat dvě hudební tělesa.

NOEMIRACLES

Mladá pop-soulová kapela, která vznikla v roce 2012 seskupením polské menšiny žijící v Čechách. Hudební styl této kapely je natolik různorodý, že v něm rozpoznáte jazzové a soulové prvky, pop-rockový nádech a dokonce i britpop či alternativní vlivy. V čele stojí usměvavá mladá zpěvačka Noemi Macura (Bocek), která už má na svém kontě mnoho pěveckých úspěchů na mezinárodní úrovni. Kapela hraje své autorské písně v češtině, polštině a angličtině. V roce 2014 vydali své debutové album „Ponad wszystko“ („Nade vše“), na kterém spolupracovali s polským producentem Pawłem „BZIM“ Zareckim. V roce 2015 se kapela zúčastnila prvního ročníku soutěže kapel iRampa, ve kterém byla vybrána odbornou porotou jako nejlepší kapela, také se zúčastnili soutěže kapel Skutečná liga, ve které se umístili na 3. místě.

Členové kapely: Noemi Macura, Tomasz Wałach, Samuel Bocek, Filip Kasztura, Filip Macura

Koncert kapely NOEMIRACLES začíná 19.5 v 16:30h na venkovním open-air podiu

projekt TĚŠÍN ZPÍVÁ GOSPEL

Koncert téměř čtyřiceti členného moderního pěveckého sboru s kapelou z Českého Těšína.

K vytvoření projektu „Těšín zpívá gospel” nás inspirovala obdobná aktivita Terryho Englishe “Ostrava zpívá gospel“, kterou zahájil již před 5 lety se svým týmem v Ostravě. Roku 2015 jsme se tedy chopili nápadu a příležitosti a uskutečnili jeho první, a jak se později ukázalo, zdaleka ne poslední ročník. Po 7 týdnech náročného zkoušení, kdy se na Štědrý večer rozezněly první tóny gospelových a vánočních písní, byl TZG na světě. Již o tento první koncert byl takový zájem, že lidé postávali všude možně v uličkách celého Sboru CB v Českém Těšíně, jen aby mohli zaslechnout jak lidé, které mají možnost denně potkávat, spojili své síly, aby proměnili neobyčejný Štedrý večer v ještě neobyčejnější zážitek.

Po této události nám bylo více než jasné, že TZG prostě musí pokračovat. Spojili jsme tedy hlavy, ruce, a dovednosti dohromady a společně nacvičili další písně, a dali tak vzniknout druhému ročníku TZG, jehož dva koncerty navštívilo více než 600 nadšených diváků.

Na TZG si nejvíce vážíme lidí a vztahů. Kazdý z nás má svůj úžasný a jedinečný příběh, kterým může inspirovat a obohatit životy druhých, a jako organizátorům TZG nám největší radost udělá, když i nadále bude každý ročník povzbuzením, inspirací a radostí pro lidi, kteří se ho zůčasní.

Tato parta vám představí svůj cca hodinový program, ve kterém zazním songy ve stylu pop/rock/gospel. Pěvecký sbor TĚŠÍN ZPÍVÁ GOSPEL je organizován jako volnočasová aktivita pro mladé lidi, kteří se pravidelně schází ke zkouškám a koncertům, součástí jejich aktivit je motivování mladých lidí k týmové spolupráci, výuce zpěvu, tance a dalších forem umění. Nejsou to profesionálové, členy sboru TZG jsou obyčejní lidé, ale určitě vás jejich nadšení a projev nenechá chladnými.

Koncert projektu TĚŠÍN ZPÍVÁ GOSPEL začíná 19.5 v 18:30h na venkovním open-air podiu
web