Ochotnické divadlo

V lednu 2015 byl založen ochotnický amaterský divadelní spolek TROKY. Na konci června 2015 se totiž připravovaly významné oslavy naší školy – 110 výročí založení ZŠ a při této příležitosti se podařilo dát dohromady velký tým ochotných lidí, kteří mají ve škole své děti, nebo jsou zaměstnanci školy a společně začít nacvičovat divadlo.

Vybrali jsme humornou pohádku BYL JEDNOU JEDEN DRAK, kterou na motivy Nezbedných pohádek Josefa Lady upravil Alex Koenigsmark. Součástí této výpravné taškařice jsou i písničky (celkem 12), hudbu k písním napsal Petr Hapka, texty složil Vladimír Poštulka.

Jsme velmi rádi, že se podařilo tuto aktivitu rozjet, nadšení herci se scházeli každý týden k nacvičování a pilně se připravovali na divadelní představení – učení se textů, pohybových aranží, písniček, vyrábění a malování kostýmů a kulis – prostě spousta práce a úsilí, ale nakonec to vše přineslo své ovoce a naše snaha a všechny ty hodiny přípravy a dřiny se proměnily v nádherné okamžiky štěstí na podiu před do posledního místečka nabitými sály se spoustou výborně se bavících diváků.

S hrou Byl jednou jeden drak realizoval divadelní spolek 3 představení v květnu a červnu 2015 a jelikož se tento nápad setkal s velmi pozitivním ohlasem od diváků a taky všechny zaangažované herce/herečky tato aktivita velmi bavila, projekt ochotnického divadla pokračuje i v roce 2016 – tentokráte spolek nastudoval komedii NEBE NA ZEMI – J.Werich / J.Voskovec / J.Ježek

Po roční pauze našeho divadelního spolku během roku 2017 jsme se na podzim 2017 s chutí pustili do přípravy nastudování další hry – aktuálně připravujeme uvedení skvělé a opravdu brilantně sepsané crazy-komedie HABAĎŮRA alias Nájemníci pana Swana jejímž autorem je Michael Cooney. Premiéru hry máme naplánovanou na domácí půdě v sále OÚ Třanovice v červnu a pak bychom rádi uskutečnili také nějaké podzimní turné (říjen/listopad)