Ochotnické divadlo

V lednu 2015 byl založen ochotnický amaterský divadelní spolek. Na konci června 2015 se totiž připravovaly významné oslavy naší školy – 110 výročí založení ZŠ a při této příležitosti se podařilo dát dohromady velký tým ochotných lidí, kteří mají ve škole své děti, nebo jsou zaměstnanci školy a společně začít nacvičovat divadlo.

Vybrali jsme humornou pohádku BYL JEDNOU JEDEN DRAK, kterou na motivy Nezbedných pohádek Josefa Lady upravil Alex Koenigsmark. Součástí této výpravné taškařice jsou i písničky (celkem 12), hudbu k písním napsal Petr Hapka, texty složil Vladimír Poštulka.

Jsme velmi rádi, že se podařilo tuto aktivitu rozjet, nadšení herci se scházejí každý týden k nacvičování a pilně se připravují na divadelní představení – cvičíme texty, pohyby, aranže, písničky, budeme si připravovat kostýmy a kulisy a čeká nás ještě spoustu práce a úsilí, ale věříme, že to vše přinese své ovoce a naše snaha se bude líbit všem návštěvníkům – dětem, rodičům, doslělým i nejstarší generaci občanů.

S hrou Byl jednou jeden drak realizoval divadelní spolek 3 představení v květnu a červnu 2015 a jelikož se tento nápad setkal s velmi pozitivním ohlasem od diváků a taky všechny zaangažované herce/herečky tato aktivita velmi bavila, projekt ochotnického divadla pokračuje i v roce 2016 – tentokráte spolek nastudoval komedii NEBE NA ZEMI – J.Werich / J.Voskovec / J.Ježek