MAJ FEST

Připravujeme již sedmý ročník společenské kulturní akce MAJ FEST, která se uskuteční předposlední sobotu v květnu – 20.5.2017.

Akce MAJ FEST je koncipována tak, aby občanům naší vesnice Třanovice, ale také i celého Mikroregionu obcí povodí Stonávky, byla poskytnuta příležitost setkat se s přáteli, poslechnout si různorodou hudbu, pobavit se a prostě příjemně strávit čas společně. Naší snahou je připravit zajímavý mezigenerační program pro širokou veřejnost. Těšit se můžete na koncerty kapel, divadlo (děti naší ZŠ, ochotnický spolek), různorodé atrakce, hry a soutěže pro děti a samozřějmě nemůže chybět ani nabídka bohatého občerstvení.

majfest2017

Součástí sobotního programu je také divadlo – nejprve žáci naší ZŠ budou prezentovat svůj humorný program (jako již tradičně v dubnu proběhne divadelní festival Děti před oponou, na němž děti budou vystupovat). Po divadelním představení dětí ZŠ bude program v sále OÚ pokračovat hudebními a pěveckými vystoupeními dětí z hudební miniškoly, ZUŠ Bohuslava Martinů a dětského pěveckého sboru.

V programu máme také taneční vystoupení mladých z PZKO – předvedou moderní Irské tance a  také Slezské lidové tance.

Letos bude koncertovat na hlavním venkovním podiu pouze jeden účinkující – ale bude to velké. Budete si moct poslechnout známé i méně známe hity ve stylu pop/rock/gospel v podání teenagerského sboru FUSION z Havířova. Více než  30 mladých lidí na podiu připravuje parádní dynamickou show, která vás určitě nenechá jen tak v klidu přihlížet.

Novinkou letošního ročníku je táborák – zapálíme pořádnou vatru, opečeme si klobásy, špekáčky či jiné dobroty a pěkně si k tomu zazpíváme známé písničky.

Vyvrcholením akce bude večerní představení ochotníků – divadelní spolek CIDIDLO připravuje veselou komedii ZÁSKOK, jejímiž autory jsou Cimrman / Svěrák / Smoljak. Obě divadelní představení se uskuteční v sále OÚ.

Organizátorem akce MAJ FEST je občanské sdružení „Sdružení Slunce“ ve spolupráci se sborem SCEAV Třanovice a vedením obce Třanovice.

Potvrdit svou účast můžete i na facebooku, kde byla vytvořena komunitní stránka včetně události s možností přihlášení se. Můžete sdílet a pozvat i své známé, příbuzné či sousedy.

MAJ Fest – Sobota 20.6.2017, 16:00-22h

16:00 – divadlo dětí ZŠ Třanovice – sál OÚ
17:30 – taneční vystoupení PZKO
18:00 – koncert sboru FUSION (pop/rock, Havířov)