MAJ FEST

Připravujeme již devátý ročník společenské kulturní akce MAJ FEST, která se uskuteční předposlední sobotu v květnu – 18.5.2019.

Akce MAJ FEST je koncipována tak, aby občanům naší vesnice Třanovice, ale také i celého Mikroregionu obcí povodí Stonávky, byla poskytnuta příležitost setkat se s přáteli, poslechnout si různorodou hudbu, pobavit se a prostě příjemně strávit čas společně. Naší snahou je připravit zajímavý mezigenerační program pro širokou veřejnost.

Letos jsme spojili síly s nově vzniklým sportovním spolkem TRT Třanovičtí Přespolní Žrarolici a rozhodli jsme již tradiční program akce MAJ Fest rozšířit o dopolední sportovní aktivity – primárně první ročník běžeckého závodu TŘANOVICKÁ DESÍTKA (běžecké závody na 10 km) Součástí dopoledního programu budou i dětské běžecké závody a pochod rodin s dětmi na 5 km. Odpoledne se pak můžete těšit na koncerty kapel, divadlo (děti naší ZŠ, ochotnický soubor dospělých herců), různorodé atrakce, hry a soutěže pro děti a samozřějmě nemůže chybět ani nabídka bohatého občerstvení.

majf2019

Prvním bodem sobotního odpoledního programu od 14:30h je koncert „domácí“ pop/rockové kapely RESET, která bude v programu MAJ FEST vystupovat po 2-leté odmlce.

Následovat bude vystoupení těch nejmladších „budoucích hvězd“ – děti ze ZŠ a MŠ Třanovice. Od 15:30 začíná v sále OÚ program této akce divadelním představením – žáci naší ZŠ budou prezentovat svůj humorný program, každý ročník nacvičil samostatné představení (jako již tradičně v dubnu proběhne divadelní festival Děti před oponou – 26.4 , na němž děti budou vystupovat).

V dalším koncertním bloku na hlavním venkovním podiu se návštěvníkům představí 7-členná kapela vynikajících muzikantů B PLÁN z Ostravy v čele s výborným zpěvákem a klavíristou Adamem Parmou a doufáme, že si Vás určitě získají na svou stranu svou velmi nápaditou autorskou hudební produkcí, jež v sobě mísí různé hudební žánry a vlivy (pop, funky, jazz) – od 16:30h na venkovním podiu za OÚ

Od 18:00h se v sále OÚ uskuteční divadelní představení dospělých ochotníků – spolek CIDIDLO, jež návštěvníky akce určitě skvěle pobaví svým připravovaným komediálním divadelním představením – slavná „Cimrmanovská“ hra Dlouhý, Široký a Krátkozraký jejíž autory jsou pánové Z.Svěrák & L.Smoljak

Pro poslední hudební blok bude od 19:30h podium patřit zábavové kapele pinDUR – tato rockově orientovaná formace z Těšína a okolí Vás roztančí svou interpretací známých hitů a oblíbených rockových pecek od 70 let až po součastnost.

Organizátorem akce MAJ FEST & TŘANOVICKÁ 10 jsou občanské sdružení TRT TPŽ a SLUNCE ve spolupráci se SCEAV Třanovice, SRPŠ Třanovice a vedením obce Třanovice.

Potvrdit svou účast můžete i na facebooku, kde byla vytvořena komunitní stránka včetně události s možností přihlášení se. Můžete sdílet a pozvat i své známé, příbuzné či sousedy.