MAJ FEST

Připravujeme již 10 ročník společenské kulturní akce MAJ FEST, která se uskuteční poslední sobotu v květnu – 28.5.2022.

Akce MAJ FEST je koncipována tak, aby občanům naší vesnice Třanovice, ale také i celého Mikroregionu obcí povodí Stonávky, byla poskytnuta příležitost setkat se s přáteli, poslechnout si různorodou hudbu, pobavit se a prostě příjemně strávit čas společně. Naší snahou je připravit zajímavý mezigenerační program pro širokou veřejnost.

Také i letos jsme spojili síly se sportovním spolkem TRT Třanovičtí Přespolní Žrarolici a rozhodli jsme již tradiční program akce MAJ Fest rozšířit o dopolední sportovní aktivity – druhý ročník běžeckého závodu TŘANOVICKÁ DESÍTKA (běžecké závody na 10 km), jěhož start je naplánován na 11:00. Součástí dopoledního programu budou i dětské běžecké závody – od 10:00h u rybníka. Odpoledne se pak můžete těšit na pochod rodin s dětmi (od 13:30) koncerty kapel, divadlo (děti naší ZŠ, ochotnický soubor dospělých herců), různorodé atrakce, hry a soutěže pro děti a samozřějmě nemůže chybět ani nabídka bohatého občerstvení.

t10_majfest_2022

• v 10:00h startují dětské běhy u rybníka
  • od 11:00h pak bude probíhat hlavní běžecký závod na 10km (Třanovická 10) – více informací na https://www.tranovicka10.cz/
    registrace do dětských běhů a hlavního závodu od 9h
  • Pro doprovodný personál a další osoby neúčastnící se běžeckého závodu od 11:30h bude na podiu za OÚ hrát projekt skvělých muzikantů z Brna.
  • ve 12:45hvyhlášení výsledků běžeckých závodů a tombola
  • Od 13:30h pak můžete s dětmi vyrazit na rodinný pochod k Mušaleckým rybníkům, kde bude pro děti připraven zábavný program a různé soutěžní klání.
  • V 15:00h začíná odpolední blok hudebních a divadelních performancí – nejprve bude podium patřit pop-rockové kapele WayToGo
  • od 16:00 se můžete zajít do sálu OÚ podívat na určitě perfektní a zábavné divadelní představení dětí z naší Třanovické ZŠ a MŠ.
  • v 17:00h si podium převezme gospelový pěvecký sbor s kapelou PŘEROST ze SCEAV Třanovice (více než 40 účinkujících)
  • od 18:30h vám svůj set zprostředkuje rapper a performancer DARCE z Třince.
  • Posledním bodem našeho programu je pak divadelní představení ochotnického spolku CIDIDLO, které v sále OÚ od 19:30h uvede v premiéře své nastudování hry LIJAVEC

Součástí programu je samozřejmě bohatá nabídka občerstvení, atrakce (skákací hrad, SUMO obleky, bublinková show, jízda na koních, lukostřelba a vzduchová pistole atd.), soutěže a další doprovodné aktivity.

Srdečně vás zveme k účasti na akci T10 & MAJ FEST a věříme, že každý návštěvník si vybere nějaký bod programu (nejlépe všechny po celý den) pro své potěšení. Přijďte si to užít spolu s námi všemi v Třanovicích v sobotu 28.5.2022!

Organizátorem akce MAJ FEST & TŘANOVICKÁ 10 jsou občanské sdružení TRT TPŽ a SLUNCE ve spolupráci se SCEAV Třanovice, ZŠ a MŠ Třanovice a vedením obce Třanovice.

Potvrdit svou účast můžete i na facebooku, kde byla vytvořena komunitní stránka včetně události s možností přihlášení se. Můžete sdílet a pozvat i své známé, příbuzné či sousedy.