MAJ FEST

Připravujeme již 13 ročník společenské kulturní akce MAJ FEST, která se uskuteční poslední sobotu v květnu – 25.5.2024.

Akce MAJ FEST je koncipována tak, aby občanům naší vesnice Třanovice, ale také i celého Mikroregionu obcí povodí Stonávky, byla poskytnuta příležitost setkat se s přáteli, poslechnout si různorodou hudbu, pobavit se a prostě příjemně strávit čas společně. Naší snahou je připravit zajímavý mezigenerační program pro širokou veřejnost.

Také i letos jsme spojili síly se sportovním spolkem TRT Třanovičtí Přespolní Žrarolici a rozhodli jsme již tradiční program akce MAJ Fest rozšířit o dopolední sportovní aktivity – čtvrtý ročník běžeckého závodu TŘANOVICKÁ DESÍTKA (běžecké závody na 10 km, 5km, nově přidána 5km trať canis-cross – běh se psy), jěhož start je naplánován na 10:30. Součástí dopoledního programu budou i dětské běžecké závody – od 10:00h u rybníka. Odpoledne se pak můžete těšit na vyhlášení výsledků závodů a tombolu (od 12:15), tvořivé dílničky a workshopy pro děti připravované spolekem ADAM

Odpolední program bude od 14:00h patřit dětem naší ZŠ a MŠ Třanovice, které si připravují různé vystoupení – spojili jsme se se spolkem SRPŠ a v rámci akce MAJ FEST se uskuteční i Radovánky ZŠ a MŠ Třanovice. Od 15:30h bude pro děti připraven Pohádkový les a různorodé atrakce – můžete se těšit na skákací hrady, malování na obličej, vázání balónků, air brush, jízdu na koni, fotokoutek a ti odvážnější si mohou zkusit jízdu na elektrických motorkách po dráze, kterou zajišťuje firma TOROLA RACING, S.R.O.

V 17:00h začíná na venkovním open-air podiu za OÚ koncertní set pop/rock/gospelového sboru FUSION z Frýdlantu nad Ostravicí – soubor je tvořen více než 20 mladými zpěváky, tanečníky a hudebníky a bude to určitě skvělá a energií nabitá hudební show, která vás rozhodně nenechá chladnými.

Od 18:30h se můžete v sále OÚ skvěle pobavit u divadelního představení ochotnického spolku CIDIDLO – Třanovičtí ochotníci připravují zábavnou komediální hru BLANÍK, jež je v repertoáru Divadla Járy Cimrmana – autoři Z.Svěrák / L.Smoljak

Náš program uzavře koncert Třinecké alternativní pop/rockové kapely SPOTLIGHT, který začíná ve 20:00h na venkovním pódiu.

Jsou připravené různorodé atrakce, hry a soutěže pro děti a samozřějmě nemůže chybět ani nabídka bohatého občerstvení a dalších zajímavostí.

plakat1

• v 10:30 bude odstartován běžecký závod na 10km – více informací na tranovicka10.cz
  • v 10:40 bude odstartován běžecký závod na 5km – více informací na tranovicka10.cz/
  • v 10:50 bude odstartován doplňkový běžecký závod se psy na 5km – canis-cross – více informací na tranovicka10.cz
  • ve 12:15hvyhlášení výsledků běžeckých závodů a tombola
  • Od 13:00h se s dětmi můžete účastnit dílníček a workshopů, soutěží a jiných zajímavostí, které připravuje spolek ADAM (Autistické Děti A My) – část výtěžku ze strartovného běžeckých závodů bude věnována právě tomuto spolku
  • od 14:00h – RADOVÁNKY ZŠ a MŠ Třanovice
  • V 15:30h –  Pohádkový les, atrakce a další zábavné aktivity
  • v 17:00h – na hlavním podiu koncert pop/rock/gospelového sboru FUSION z Frýdlantu n.O.
  • od 18:30h  – vás zveme do sálu OÚ na divadelní představení ochotnického sploku CIDIDLO – hra BLANÍK (Cimrman/Svěrák/Smoljak)
  • od 20:00h – se na venkovním podiu rozeběhne posledním bod našeho programu, kterým bude koncert pop/rockové kapely SPOTLIGHT z Třince

Srdečně vás zveme k účasti na akci T10 & MAJ FEST a věříme, že každý návštěvník si vybere nějaký bod programu (nejlépe všechny po celý den) pro své potěšení. Přijďte si to užít spolu s námi všemi v Třanovicích v sobotu 25.5.2024!

Organizátorem akce MAJ FEST & TŘANOVICKÁ 10 jsou občanské spolky TRT TPŽ a SLUNCE z.s. ve spolupráci se SCEAV Třanovice, ZŠ a MŠ Třanovice a vedením obce Třanovice.

Potvrdit svou účast můžete i na facebooku, kde byla vytvořena komunitní stránka včetně události s možností přihlášení se. Můžete sdílet a pozvat i své známé, příbuzné či sousedy.

PARTNERI-majfest2024